TomTom Rider V4 onthuld

TomTomRiderV4

V1, V2, …., V4
TomTom heeft vandaag de nieuwe Rider aangekondigd. Dit is dan inmiddels versie nummer 4 van de speciaal voor motorrijders gemaakte navigatie.
U kan hem al bestellen via TomTom voor het bedrag van € 400 . Verzending zal dan binnen 1 tot 5 dagen vanaf beschikbaarheid zijn.

Onbekend ?
Voor wie de Rider serie niet kent, het zijn navigatiekastjes speciaal voor motorrijders. Bijzonder verschil met standaard navigatie kastjes van TomTom is de betere water bestendigheid (ipx7 factor) en dat deze te bedienen is met handschoenen aan, ook in vochtige weercondities. Ook is de software wat meer op de ‘fun’ factor geschreven.

Via de optionele car-mount accessoire is de navigatie natuurlijk ook in de auto te gebruiken. Leuk als u met de auto of oldtimer wilt gaan touren.

Upload Routes and Go
Qua routes kan er gekozen worden uit een scala van snelste route, tot de meest recreatieve route, of een eigen gepersonaliseerde route. Dit is bij standaard navigatie kastjes van TomTom voor in de auto (nog?) niet in de software aanwezig.

De gepersonaliseerde routes kunnen in alle rust en gemak gemaakt worden op de pc, en vervolgens op het systeem gezet worden. Dit gaat dan met het te downloaden Tyre® interactieve programma. Ook is het mogelijk via bluetooth de zelf gemaakte routes te delen met anderen.

TomTomRiderV4-handschoen

Gebruikers onderzoek
Volgens TomTom blijken de meeste motorrijders recreatieve rijders te zijn, die veel bezig zijn om routes uit te doktoren waarbij er optimaal van de omgeving genoten kan worden.
Zo is er de optie ‘Winding Roads’ bij gekomen, waarbij er bijvoorbeeld gekozen kan worden uit routes met veel bochten.

Kaartmateriaal
Bij het apparaat zit Free Lifetime Maps; voor de levensduur van het product kunnen gebruikers gratis vier of meer volledige updates van het kaartmateriaal voor 45 landen downloaden op het apparaat, met alle updates betreffende wegen, adressen en point-of-interest.

Via Map Share blijft het apparaat op dagelijks basis geupdate  door wijzigingen die middels de TomTom map share community doorgegeven worden. Door middel van IQ routes worden op soortgelijke wijze de werkelijke reis- en aankomst tijden berekend. Prettig en zeker veilig voor de toch in het verkeer wat kwetsbare motor is de 3D rijstrookaanwijzing en flitslocaties.

Bluetooth 
Een nieuwe feature is dat de gesproken instructies van de navigatie nu via Bleutooth naar de vaak aanwezige communicatie helmset of oortje gezonden kan worden. Dit moet de veiligheid verhogen. Tevens is de cradle voorzien van aansluitpunten waarmee de navigatie samen met de motor door het contactslot van de motorfiets in- en uit geschakeld wordt. Ook het opladen van het apparaat gebeurd dan via deze cradle.

Bekijk de mogelijkheden via deze TomTom site : http://www.tomtom.com/rider